Luciaövning

Idag hade vi den första Luciaövningen, vi sjöng julsånger och det var så kul. Ulla-Maia som håller i det hela kommer ifrån Finland, och när jag hörde henne svara i telefonen och prata finska tänkte jag på mamma och mormor...

Det var i alla fall jätteroligt och jag ser fram emot att gå i luciatåget på den svenska ambassaden här i Kenya. Tydligen är det cirka 300 människor som kommer för att kolla på luciatåget.

Funderar på om jag ska maila och säga att jag vill vara med i utlottningen till Lucia, men jag vet fortfarande inte om jag vågar.. Jag och Sara pratade också om att sjunga solo, men jag är så otroligt nervig inför att stå framför folk, så vi får la se vad jag gör med den tanken..

Prövningen av lucialinnen gick jättebra, jag hittade mitt lucialinne på första försöket! Perfekt längd har jag.

Efter luciaövningen drog jag och Sara en simtur i poolen, solen sken på oss och vattnet var helt stilla - innan vi hoppade i. Det var så stillsamt och avslappnande. En härlig kväll helt enkelt.
Nu ska jag dock springa iväg till mattestugan och plugga matte. Sedan träna med Elna på vår biologi "redovisning" som vi har imorgon - även läsa lite i min svenskbok Kejsarn av Portugallien då vi imorgon ska skriva en bokrecension och få frågan.
 
 

Dagens glada moments;;

  1. Sitter på mitt rum och chattar lite med pappa då han plötsligt berättar att min katt imorgon ska till tandläkaren för att få en rotfyllning. Haha. Hur kul?
  2. Ronja och jag sitter i rummet och pratar om flugor (random) jag säger att flugor äter bajs - hon kollar chockat på mig och säger va? gör dom? Ja, det gör dom, har du inte sett hur dom svärmar runt en komocka?Jo men jag trodde bara dom gillade stanken..
     
    Kvällsfikat när vi tjejer log och skrattade med varandra - åh det var så härligt.
    Mitt hopp är uppe igen.
    Vi pratade om gamla minnen man har och fick höra andras historier om bland annat läskiga grannar när man gick bus eller godis, pranks och andra roliga skämt..

Sen har det inte hänt så mycket mer roligt.. förutom att vi ikväll fick detta mail;

Hej allesammans, 

Jag skriver för att informera om att vi imorgon torsdag kommer att ställa in samtliga lektioner. I eftermiddag hade vi ett möte där vi (lärare, mentorer och skolledning)beslutade att vi skall ägna morgondagen åt bland annat samtal i mindre grupper. 

Vi startar dagen med en samling i rondellen kl 09.00 - vi ses då!

Vi ses imorgon,


 

Hej igen 

Jag fick önskemål om att frukost skall serveras lite längre och har nu fått klartecken om att frukost kommer att serveras fram till kl 08:45 då de dukar undan.

 

Försök sova gott, 

 

 

 

 

Träna bort smärta

Fått lite endorfiner i min kropp efter att ha tränat Friskis i stekande solsken. Det var jobbigt och tufft, men det var det så värt. Nu blir det intag av middagen som serveras 18:00 på vardagar! Får se vad det bjuds för en vegetarian som jag ikväll då..