The day before..

Imorgon den 31 augusti åker vi till Masai Mara! Tiden har gått så fort och tidigt imorgonbitti åker vi ut i vildmarken för att campa och åka på safaris! Ser fram emot det så otroligt mycket..
Har precis varit och skrivit ut en biologiläxa jag ska ta med dit, ett protokoll jag ska fylla i och lämna in till Pär, där det bland annat står: 
        
         ¦    Antal (%)   Flockstorlek;  Habitat;  Övriga observationer såsom typ av föda;  ¦
Lions:
Cheetah
Leopard
Impala
Buffalo
lite annorlunda läxa om man säger så.. ellerhur?
 
Klockan är ställd på 06:00, jag vill se på LOST men måste plugga matte ikväll.. känns riktigt segt.
Därefter blir det tidigt i säng för att orka upp imorgon. Dock kommer jag passa på att sova på bussen imorgon, minst sju timmar är ju lite väl långt för att läsa en bok och stirra ut på kenyanska vägar.. Jag får nog passa på att sova i början av resan, då de sista sju kilometrarna tydligen kommer vara väldigt guppiga. Tydligen är det riktigt kasst väglag där, så därav min slutsats; sova först, läsa sen!
 
Idag har väl varit en helt vanlig dag, jag hade håla i två timmar vilket jag alltid kommer ha på fredagar nu framöver. Lyckliga jag! Tog dessa timmar till att plugga matte idag, hann inte långt, men jag hann en bit! Det är huvudsaken.

Jag kommer inte att blogga förrän på tisdag eftersom vi varken har tillgång till internet eller dator! Det vore inte samma sak då heller. Känns skönt att vara ifrån teknologi och elektronik för några dagar! Min vardag har ändrats väldigt mycket jämfört med då jag var hemma. Jag skickar aldrig sms. Skriver jag med någon så chattar vi och det är via datorn. KIK fungerar inte här så telefonen används mest för Instagram, om ens det.. detta ger en lite perspektiv på vad som verkligen är viktigt i vardagen... Vara i nuet och inte ständigt känna behov av att veta vad andra människor gör, det får en att känna sig lättad, i alla fall jag. Jag mår mycket bättre utan min telefon. Jag känner mig gladare på insidan utan den kan man säga!
 

 Äntligen har min bild också fått en ram så både mitt och Ronjas ansikte kan representera vår dörr till vårt lilla krypin! Bilderna togs andra dagen vi var här.. känns som flera veckor sedan..
 
Taggade tjejer inför Masai Mara!
 
Var till Junction i eftermiddags för att Ronja skulle ta ut pengar och för att köpa lite yoghurt och tuggummin! Här är Ronja påväg IN igen, efter att ha varit ute på gatorna bara hon, jag, Sofie och Felicia!
 


Gullefisen utanför vår och Majkens lilla pytte korridor! Det är väldigt skönt att dela toalett och dusch på endast tre personer! Har hört rykten om att det finns korridorer där 10 personer delar badrum..

Preparations for Mara!

Dagens shopping på Junction var lite smått och gott inför Mara! Vi fick för allra första gången gå utanför murarna helt själva idag. Eller, vi har fått göra det i några dagar nu (sedan vi fick våra gatepass) men jag och Ronja har haft annat för oss de senaste dagarna, såsom fritidsaktiviteter och städning, plugg och film/serie-tittande!


Ni undrar säkert: herregud vad är det för onyttiga saker hon köpt egentligen, och hur mycket ska hon äta?
Till mitt försvar ska jag berätta för er vad det faktiskt är som jag köpt för cirka 70 svenska kronor..
Bananchips, innehåller 100% banan, lite salt och olja.
Jag kan äta dem med gott samvete, ett extra plus!
Arrowroots "chips", vilket jag inte har en aning om vad det är, men det är någon slags frukt/grönsak som också innehåller 100% Arrowroots! Fick ett tips av en kenyan att jag skulle köpa dem, tydligen var det hans favoriter..
Då måste man ju bara prova.. speciellt när dom kostar ca 10 kr..
 


Alla små påsar kanske ni ser vad det är, om inte så kan jag berätta att det är cashewnötter och jordnötter i pyttesmå och lite större förpackningar. Jag köpte dessa för ungefär 5 kr styck och de håller väldigt länge och är bra att ha om man ska iväg på utflykter eller är extra sugen på något. Blev lite chockad över nötternas priser.. så sjukligt billigt!

Allt detta är uppladdning inför den "minst 7 timmars långa bussresa" jag har framför mig på lördag.. Tydligen tar det inte 6-7 timmar som jag skrev i ett inlägg tidigare, utan faktiskt minst 7 timmar..
 
 
Tänkte  också passa på att ge er min adress, om det skulle vara så att någon är sugen på att skicka ett litet brev eller liknande till mig så skulle jag bli så otroligt glad! Tänk er själva att vara iväg helt själv utan familj/släktingar/vänner och helt plötsligt en dag får man ett brev från någon, förstå den känslan!!
Det går såklart bra att skicka annat än brev också, exempelvis tuggumin eller någon annan surprise!
 
Jenny Niss
Swedish School association of Kenya
P.O Box 21324
Nairobi 00505
KENYA
 
Och har ni några frågor och vill kontakta mig så kan ni skicka ett mail till; j.niss@ssn.or.ke
Eller bara skicka en kommentar, jag svarar på en gång!
Jag tänker mest på er som kanske funderar på att plugga utomlands (i Kenya kanske?) och vill ställa lite frågor om hur det är att bo på internat, eller vad som helst som ni funderar på!
Jag kan säga er att hade jag inte läst så pass mycket på bloggar hade jag nog kanske aldrig vågat ge mig iväg ut i världen på det här äventyret..
 
 
 

Your words makes me happy

 
Jag vet mamma, jag vet verkligen att allt du säger är sant. Det är något som hjälper mig och får mig att le när jag tänker på hemma! Egentligen vet jag att jag inte saknar Sverige, Upplands-brogymnasiet, tågen, mörkret, snön och allt det gråa som snart väntar er där hemma..
Jag vet att jag har mycket kuligare här där jag är, det är ju skitcoolt att vara här! Lär mig så mycket varje dag och jag bokstavligen ÄLSKAR min Kemi/Biologi-lärare Pär.. snart åker vi till Masai Mara och jag kommer att få se vilda djur och omringas av vilda djur 4 dagar i streck. Men trots allt det här älskvärda med Afrika, skulle en puss och en kram vara pricken över i:t just nu, det är det enda! Men det får jag när ni kommer hit, det vet jag!
 
Hälsa mormor med en bamsekram från mig nästa gång du träffar henne, och hälsa också att jag väntar med att skriva brev till henne till efter Masai Mara, så jag har lite äventyr att skriva om! Och glöm inte att säga att jag älskar henne, och saknar henne!
 
Jag älskar dig, er, hur mycket som helst. Vi ses snart min mamma